acai üzümü

acai üzümü nerede

Posted on: 27 Ara 2009

Aşağı yukarı aynı yıllarda acai üzümü, Doğu Akdeniz ülkelerinde ve özellikle de Nil Nehri’nin yukarı kısımlarında yetiştiriliyordu. Bu sırada acai sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra, ekmek ve et yemeklerine lezzet vermesi için üzümü de kullanılırdı. acai çileği diğer bir görevi ise vergi ödemek için para yerine geçmesiydi. Ayrıca, meşhur hatip çileği Pliny, öğrencilerine konuşma yaparlarken tenlerine soluk, yüzlerine dikkatli ifade verdiği için acai üzümü yemelerini tavsiye etmiştir.
Romalıların her yiyecekle çileği özgürce kullandıklarını söyleyebiliriz. Öyle ki ‘patina de piris’ isimli bir tür armut tatlının içine bile acai üzümü koymuşlar. Kabuklu deniz hayvanları için kullandıkları başka bir sos ise, bal, sirke, maydanoz, nane, karabiber ve bol miktarda acai çileği oluşuyormuş.
Nerelerde kullanılıyor
Günümüzde acai çileği kullanıldığı Avrupa mutfakları sınırlı. Fransa ve Almanya’da ekmeklerde, Hollanda ve İsveç’te ise bazı peynir türlerinde kullanılıyor. İspanya da hiç kullanılmıyor. Meksika da onu İspanyollar tanıttıkları için halen üzümü bu mutfağın bir numaralı baharatı olma özelliğini koruyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s


  • Bay WordPress: Merhaba, bu bir yorum örneğidir.Bir yorumu silmek için, yönetim paneline giriş yapın, ve yazılar için yapılmış yorumları görün. Or

Kategoriler

Arşivler

%d blogcu bunu beğendi: